Wat is de levertijd?

Tijdens de vraagbundeling kan de levertijd oplopen tot over de twaalf maanden. Deze tijd hebben we nodig om enkele kilometers glasvezel in de grond te leggen en aan te sluiten op de diverse verdeelpunten. Als wauwau het industrieterrein reeds voorzien heeft van glasvezel, is de levertijd van een verbinding veelal acht tot twaalf weken. Standaardverbindingen hebben voorrang op Lite-verbindingen tijdens oplevering.

Waarom kiezen voor wauwau-glasvezel?

Bedrijven gebruiken steeds meer data. Bedrijfsapplicaties verplaatsen zich naar de cloud, medewerkers hebben op afstand toegang en beeldbellen via Teams of Zoom neemt een enorme vlucht. Daarom is het belangrijk dat bedrijven gebruik maken van een betrouwbaar netwerk met een enorme capaciteit. Glasvezel is het antwoord op betrouwbare en stabiele groei van data.

Biedt 5G niet meer snelheid?

5G is een alternatief als glasvezel niet beschikbaar is. Een volledige vergelijking tussen 5G en glasvezel is niet te maken. Immers, ieder opstelpunt van 5G of een andere draadloze technologie is aangesloten op een glasvezelnetwerk. Het is onjuist te denken dat 5G en glasvezel alternatieven zijn. Uiteindelijk bepaalt glasvezel de capaciteit van 5G. Lees het Stratix-rapport over draadloos versus glasvezel.

Is de aanleg van zakelijk glasvezel gratis?

Nee, tijdens de initiële uitrol leggen we overal glasvezelverbindingen aan. We sluiten jouw bedrijf aan als je een abonnement hebt afgesloten bij een van onze partners. Daar rekenen we €599 aansluitkosten voor. Het kan zijn dat jouw dienstenaanbieder een eenmalige vergoeding rekent voor de installatie en eventuele randapparatuur.

Welke providers bieden diensten aan op de wauwau-netwerken?

Wauwau hanteert een open-netwerk-model. Hierbij kan iedere provider die voldoet aan de criteria die wauwau stelt haar diensten aanbieden. Kijk op www.wauwau.com/partners welke providers op ons netwerk kunnen leveren.

Waar levert wauwau de glasvezel in mijn pand af?

Bij het Standard-abonnement plaatsen wij de NTU bij voorkeur in de serverruimte. Als er geen serverruimte aanwezig is, kan er een locatie worden aangewezen tot 25 meter inpandig waar wij de apparatuur mogen plaatsen. Bij het Lite-abonnement wordt de apparatuur, net zoals bij een consumentenaansluiting, tot aan de meterkast geplaatst.

Hoe levert wauwau de dienst af?

Wij leveren naast de FTU (Fiber Termination Unit) bij alle verbindingen een Network Termination Unit (NTU). Op de NTU wordt de klantapparatuur aangesloten. De NTU is een managed device en valt onder beheer en verantwoordelijkheid van wauwau. Om een zakelijke dienstverlening te kunnen garanderen leveren wij altijd een NTU. Veelal worden verbindingen geschikt voor consumentengebruik afgeleverd op basis van een glasvezelstekker. Klantapparatuur wordt dan rechtstreeks aangesloten op het glasvezel. wauwau levert puur zakelijke kwaliteitsverbindingen en daarmee altijd met NTU (ethernet switch).

Waar liggen de wauwau-netwerken momenteel?

Hier staan alle bedrijventerreinen waar we momenteel glasvezel kunnen leveren. Wil je met een groep ondernemers sneller en betaalbaarder glasvezel? Wij staan altijd open om nieuwe gebieden te verglazen.